Barber & Mens Grooming Training

Professionele Training

Training van experts met gecertificeerde professionele adviseur van Innosys

Verhoog Uw Winst

Voeg nog een inkomstenstroom toe aan uw bedrijf

Professionele verkooptraining

Leer de beste verkooptechnieken om de aantrekkingskracht van klanten en klantenbehoud te vergroten

Barber & Mens Grooming Training

Is het jouw droom om barbier te worden? Volg dan onze Opleiding Barbier!

Algemene Informatie

‘Als je haar maar goed zit! Maar hoe staat het met die baard?!’ Wil je je graag scholen tot een barbier die raad weet met het verzorgen en stylen van alle soorten herenkapsels, baarden en snorren? Dan ben jij bij onze Opleiding Barbier aan het juiste adres. Met deze opleiding kun je snel aan de slag als volleerde herenkapper en barbier in een kapsalon of in een van de nieuwe, trendy barbiershops. Of misschien wil je wel zelfstandig barbier worden? Ontdek hier wat je van onze opleiding kunt verwachten!  

Barbier, een beroep met toekomst!

In onze opleiding barbier leer je alle kennis en skills voor het creëren van de mooiste herenkapsels. Klassiek, chique, old school, hip of trendy? Na deze opleiding weet jij voor elke man het perfecte kapsel te creëren. Daarnaast zijn baarden een waar stijlicoon geworden en ook de snor is niet uit het straatbeeld weg te denken. Daarom wordt in deze opleiding veel aandacht besteed aan het trimmen, scheren en stylen van baarden en snorren. Het aantal heren dat zeer regelmatig het kapsalon bezoekt, neem gestaag toe. Ook zij willen graag goed verzorgd en stijlvol voor de dag komen! Ben jij de aangewezen persoon om deze missie te vervullen? Aarzel dan niet langer en speel in op deze trend door onze opleiding barbier te volgen. Een beroep met toekomst!

Inhoud Opleiding Barbier

Voordat je de schaar ter hand neemt, gaan we eerst in op de anatomie van huid en haar, maak je kennis met professionele kappersmaterialen en haarproducten en leer je alles over hygiëne, veiligheid en ergonomie in de barbiershop. Het grootste deel van de barbier opleiding bestaat uit praktijk. Je leert om haren te wassen en te brushen als een pro. Daarna leer je knip- en scheertechnieken voor diverse herenkapsels; van basic tot trendy herenkapsels. Je gaat oefenen met barber cuts, zoals de French crop, quiff, buzzcut en het pompadour kapsel. Je leert om baarden en snorren te trimmen, af te lijnen en aan te passen aan het kapsel, de gelaatsvorm en het imago van de klant. Het deskundig ontvangen en adviseren van klanten loopt als rode draad door de opleiding. Je krijgt eveneens veel praktische tips voor het starten van je eigen barbershop of herenkapsalon.

Voordelen van onze opleiding

Onze barbiersopleiding is voor iedereen toegankelijk en geschikt voor iedereen die interesse heeft in het vak van barbier. Daarnaast is het een interessante opleiding voor gediplomeerde (dames)kappers/kapsters, die zich willen bijscholen en verdiepen in herenkapsels en het verzorgen van baarden en snorren. We houden de inschrijvingen voor de opleiding bewust beperkt, zodat we kunnen garanderen dat elke cursist voldoende persoonlijke begeleiding krijgt. Wil je verzekerd zijn van een plek? Schrijf je dan op tijd in! Je krijgt les van een docent, die zelf een ervaren barbier is en die je met veel enthousiasme de fijne kneepjes van het vak aanleert. De lessen vinden plaats op onze moderne leslocatie en je werkt met de beste materialen en producten. Dit alles draagt ertoe bij dat het volgen van de opleiding barbier een unieke en leerrijke ervaring zal zijn! Je zal tijdens de opleiding werken op modellen. Aan het begin van de opleiding ontvang je een overzicht van wanneer je een model dient mee te nemen.

Behaal een volwaardig diploma barbier!

Aan het einde van de cursus leg je een theoretisch en praktisch examen af. Geslaagd? Dan ontvang je een volwaardig diploma barbier, waarmee je aan de slag kunt in barbershops, herenkapsalons of als zelfstandige barbier!

Cursusinhoud

Barber & Mens Grooming Training

Anatomie van huid en haar

Materialen en producten

Hygiëne

Veiligheid

Ergonomie

Wassen en brushen

Barbercuts

French crop, Quiff, Buzzcut, Pompadour kapsel,

Snorren en baarden

Trimmen, Aflijnen, Styling,

Klantenomgang en advies

Eigen barbiershop starten

Basis knip- en scheertechnieken

Price

€649

Subsidies in Nederland:

Aftrekbaar bij je inkomstenbelasting: Zowel een particulier als een zelfstandige kan in Nederland de studiekosten integraal aftrekken bij je belastingsaangifte. Voor particulieren is er wel een vrijgesteld bedrag van 250 euro. Alles wat over dit bedrag gaat op jaarbasis, kan je aftrekken als studiekost bij je aangifte personenbelasting. 

UWV vergoedt opleidingskost werkzoekende: Als werkzoekende kan je aan het UWV vragen om jouw opleidingskost te vergoeden. Men geeft deze goedkeuring enkel indien je werkcoach van oordeel is dat dit nodig is om werk te kunnen vinden.

Door te boeken gaat u automatisch akkoord met de Algemene Voorwaarden

 

Opleidingsdata: 6 Lesdagen Van 10:00 tot 17:00

Coming Soon

Vul het formulier in met uw gegevens en blijf op de hoogte van onze aankomende trainingen

Contact

H B&A Wholesale and Education is gespecialiseerd in het introduceren van nieuwe, kwalitatief hoogwaardige producten voor de uiterlijke verzorging van mannen en vrouwen. Wij zijn de officiële Europese distributeur van Innosys Beauty Care, Olenka cosméticos, Luminous Repair Mask en 3Deluxe haircolor and care. Wij verzorgen klassikale trainingen maar ook individueel op één van onze trainingslokaties of op locatie van de klant.